Comunicat de presa – 28 OCTOMBRIE 2014

Comunicat de presa

SCHIMBAREA LEGII EDUCATIEI ESTE ABSOLUT NECESARĂ

            Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, vineri seară, la Brașov, că nu exclude modificarea Legii învățământului, fără a afecta însă viața de zi cu zi a elevilor, relatează Agerpres.

"Nu excludem faptul ca din luna ianuarie 2015, după ce se așează lucrurile din punct de vedere politic, să revenim asupra acestui subiect al legislației, și să vedem dacă în șase luni putem să așezăm o lege a educației care să fie rezultatul dezbaterii publice, a dezbaterilor din Parlament și, în felul acesta, să reușim să mai rezolvăm o serie de imperfecțiuni ale Legii nr.1/2011. Multe dintre lucrurile neclare ale legii sunt în cadrul mecanismului de funcționare a sistemului de educație care vizează Ministerul Educației, inspectoratele școlare, directorii. Multe dintre componentele neclare ale legii sunt în aceste părți ale sistemului. Deci, aceste schimbări nu afectează viața de zi cu zi a elevilor sau a părinților. Evident că nu ne propunem schimbări spectaculoase care să bulverseze sistemul. Vom face Legea nr.1/ 2011 să fie o lege coerentă", a dat asigurări ministrul Pricopie.

În calitate de preşedinte fondator a unei structuri sindicale din învăţămantul vâlcean , ce numără aproximativ 2000 de membrii, nu-mi rămâne decât să salut această iniţiativă ,care se pliază pe dorinţa sindicatelor .De multe ori i-am solicitat domnului ministru începerea negocierilor pe o nouă lege în educaţie . Iată că din ianuarie anul viitor se va întâmpla acest lucru. Deşi multe articole au fost modificate prin  Ordonanţa de Urgenţă   nr.49/2014, totuşi avem nevoie de o construcţie legislativă cu mai multă coerenţă şi fără ambiguităţi.Amintesc faptul că federaţia noastră a criticat dur această lege , în momentul apariţiei (februarie 2011),pentru greşelile descoperite în conţinut şi nu numai.Se ştie că legea nu a fost supusă dezbaterii publice şi nici nu a fost discutată cu sindicatele.

Schimbarea legii educatiei este absolut necesară  şi ne dorim  ca acest demers să nu deranjeze sistemul educaţional, care oricum are destule probleme .

Azi 28 oct.  2014,

Preşedinte    S.P.I.P-Vâlcea,

Vicepresedinte F.S.E.”Spiru Haret “,

Prof.Florin Popa

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content