Comunicat de presa – 4 SEPTEMBRIE 2014

Comunicat de presa

Veste bună în prag de nou an şcolar

            Urmare a solicitărilor Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” referitoare la punerea în aplicare a dispozițiilor Legii educației naționale nr. 1/2011, astfel cum au fost modificate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative, în data de 03.09.2014, cu începere de la ora 17:30, a avut loc videoconferința ministrului educației naționale cu inspectorii școlari generali.

            Videoconferința a fost urmată, la ora 18:30, de o întâlnire a ministrului educației naționale cu președinții federațiilor sindicale reprezentative, în cadrul căreia au fost puse în discuție o serie de probleme ridicate de federația noastră. În urma discuțiilor a rezultat printre altele că cel târziu până la sfârșitul lunii noiembrie, se va acorda cadrelor didactice,sub formă de ajutor financiar, din fonduri structurale, echivalentul în lei al sumei de 150 euro, pentru pregătirea anului școlar.

            Reamintesc faptul că, potrivit Legii nr. 315/2006, începând cu 1 ianuarie 2007, cadrele didactice titulare şi/sau suplinitoare calificate din învăţământul preuniversitar beneficiau de un ajutor financiar, în vederea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice. Ajutorul în cauză se acorda anual, la solicitarea cadrelor didactice, şi reprezenta echivalentul în lei a 100 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data plăţii.

            Începând cu anul financiar 2009 ,prin măsuri abusive ,acest ajutor nu s-a mai acordat .

            Noi ,la nivelul sindicatului ,am acţionat în instanţă şi am câştigat drepturile colegilor ,în speţa descrisă,pentru anul financiar 2009 şi jumătate din anul financiar 2010.

            După 1 iulie 2010  colegii nostri nu au mai beneficiat de acest ajutor ,Guvernul României emiţând o nouă lege de salarizare pentru învăţămant.

            Iată că,după ceva timp de insistenţe din partea sindicatelor,putem da o veste bună colegilor. Vor beneficia de ceva mai mult decât era prevăzut în vechea lege  şi anume echivalentul în lei a 150 de euro.Aceşti bani sunt de mare ajutor ,având în vedere cheltuielile pe care le suportă un cadru didactic ,pe parcursul anului scolar,pentru desfăşurarea corespunzătoare a activităţilor cu elevii.

 

Azi 4 sept 2014,

Preşedinte    S.P.I.P-Vâlcea,

Vicepresedinte F.S.E.”Spiru Haret “,

Prof. Florin Popa

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content