spiru_haret2.png

Raport de activitate NOIEMBRIE 2010-IANUARIE 2015

FEDERAŢIA SINDICATELOR DIN EDUCATIE 

SPIRU HARET

Afiliată la Confédération Syndicale Mondiale de l’Enseignement

Filiala Vâlcea

Sindicatul Personalului din Invatamantul Preuniversitar –Valcea

R A P O R T   D E   A C T I V I T A T E

NOIEMBRIE 2010-IANUARIE 2015

I. PREAMBUL

 

M-am străduit ca din slujitorii şcolii să creez o forţă pe care s-o îndreptez  întreagă contra stării de ignoranţă şi de decădere a naţiunii sub toate formele ei

( Spiru Haret, 1908)

         

         Asa a inteles marele savant şi om al scolii să slujască cu credinţă şi devotament naţiunea şi acesta ar trebui să fie şi crezul nostru .

          Prezentul Raport de activitate se doreşte a fi o oglindă a ceea ce a însemnat S.P.I.P.Valcea în cei 4 ani care s-au scurs de la la ultimele alegeri.

          In perioada noiembrie 2010-ianuarie 2015 S.P.I.P.Valcea a continuat ascensiunea pe mai multe planuri.

          Din punct de vedere numeric,sindicatul a crescut continuu şi rare cazuri am avut de retrageri din sindicat.Dacă în noiembrie 2010 sindicatul avea 521 membrii distribuiţi în 29 de unităţi de învăţămant ,la ora actuală avem in sindicat 1950 colegi  repartizati în 105 unităţi de învăţămant .În condiţiile în care în judetul Valcea se afla 2 municipii, 9 orase si 78 de comune,mai sunt doar 25 de comune în care nu avem grupe sindicale sau membri de sindicat şi asta în special în partea de sud a judetului.

          Drumul n-a fost uşor şi nu este .Ne-am izbit de mentalităţi depăşite, de unii directori « prăfuiţi » şi depăşiţi care de multe ori au obstrucţionat activitatea noastră prin diverse metode dar n-am renunţat …De multe minciuni şi denigrări din partea celor care ne privesc cu uimire şi cu invidie pentru că n-au crezut în demersul nostru .

        Pe planul obţinerii unor  drepturilor  salariale în instanţă şi a altor drepturi,activitatea a fost intensă ,numărul acţiunilor colective sau individuale ridicându-se la peste 800.Actiunile au avut obiect neaplicarea Legii 221/2008,330/2010 s.a. privind creşterile de salarii cu 34 %, neacordarea a  100 euro ajutor pentru materiale didactice pe 2009 şi parţial 2010 , sporul de simultan pentru învăţămantul gimnazial,sporul de doctorat ,nedecontarea navetei de către primăriile din judeţ s.a.

          Preocupările noatre de a ajuta colegii se materializează şi prin împrumuturile pe care CAR SPIP Valcea –entitate înfiinţată special pentru şindicaliştii noştri,le acordă.Numai în anul 2014   324 de colegi au beneficiat de împrumuturi, în valoare totală de 1.344.000 lei cu dobândă foarte mică .

De asemenea un număr important de colegi au beneficiat de bilete de odihnă în condiţii avantajoase prin intermediul sindicatului nostru. Nu sunt de neglijat nici ajutoarele sociale acordate anul trecut în valoare de 14 .705 lei.De asemenea tot in anul care a trecut am acordat tichete cadou în valoare de 98.400 lei.

          Colaborarea conducerii sindicatului nostru cu ISJ Valcea este una corectă ,participând la toate acţiunile care privesc într-un mod sau altul problemele de salarizare , de mobilitate şi alte drepturi ale colegilor noştri.Dar , este loc şi de mai bine …Apreciez că factorul politic obstrucţionează de multe ori buna colaborare….

          Relaţia noastră cu presa ,unde putem şi noi să ne mai spunem păsurile , este una mulţumitoare .De multe ori televiziuni locale ,dar şi jurnale , ne sprijină in acţiuni.Avem publicate în ultimii patru ani peste 200 de articole în două publicaţii locale.De asemenea tv Valcea 1 ne ajută să transmitem mesaje către colegi în situaţii extreme.Toată aprecierea noastră pentru profesionalismul de care dau dovadă.

          Am participat cu forţele noastre la toate mitingurile organizate la nivel naţional şi am iniţiat si forme diferite de protest la nivel local.Pe ecran mulţi colegi se regăsesc…toată stima… !!!.

Am trecut cu bine prin situaţii foarte grele în care un ministru dorea să ne desfinţeze .Fără ajutorul dvs. care aţi înţeles dificultatea momentului, probabil că acum nu aveam la ce să ne mai intâlnim.Incă o dată vă mulţumesc !        

          Toate acestea n-ar fi fost să se întample dacă în jurul meu n-aş fi avut un grup de oameni adevăraţi ,sunt în sală îi privesc cu admiraţie şi le mulţumesc…

Sunt prea mulţi şi n-am să nominalizez de teamă să nu uit pe careva …

          In linii mari cred că am cuprins realizările noastre .Mai avem de lucru în continuare pe mai multe planuri cum ar fi cel organizatoric şi nu numai.Să încercăm să schimbăm mentalitatea multor colegi, iar organizaţia să devină din ce in ce mai combativă şi eficientă.

Florin Popa, preşedinte S.P.I.P.Valcea,22 ianuarie 2015

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content