IMPORTANT! Salariile personalului nedidactic, majorate cu 12%

Începând cu 1 august 2015, salariile de bază ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majorează cu 12% faţă de luna iulie 2015.

Decizia a fost luată astăzi de Guvern, printr-o Ordonanţă de Urgenţă care modifică OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Potrivit actului normativ, va creşte, de asemenea, cu 12% cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte din salariul de bază, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

De această majorare salarială vor beneficia 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar. Impactul bugetar pentru aplicarea acestor creşteri salariale este estimat în acest an la 38,6 milioane de lei, iar pentru anul 2016 la 115,8 milioane de lei.

Informaţii suplimentare:

Personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământul de stat beneficiază de creşteri salariale cu 5% începând cu 1 martie 2015 şi cu încă 5% începând cu 1 septembrie 2015, în baza OUG nr. 83/2014, respectiv Legea nr. 71/2015 de aprobare a acestei ordonanţe.

Menţionăm, de asemenea, că în Acordul încheiat între Guvernul României şi reprezentanţii Federaţiilor Sindicatelor din învăţământ, unul dintre puncte viza creşterea salariilor personalului nedidactic din învăţământ.

 

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content