Comunicat FSE Spiru Haret – 18 august 2015 – FSE Spiru Haret solicita tratament nediferentiat pentru angajatii din Invatamant si Sanatate

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI IMAGINE
 
 
FSE „Spiru Haret“ solicită tratament nediferențiat
pentru angajații din Învățământ și Sănătate
        
 
         Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ salută decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar din această toamnă și solicită ca de același tratament să beneficieze și angajații din învățământ. „În toate discursurile publice reprezentanții Guvernului au declarat că Educația și Sănătatea vor fi prioritare.


Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Așteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu Primul-ministru pentru a stabili și majorările din Educație. Considerăm că trebuie, în regim de urgență, finalizate discuțiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., și angajații din învățământ să beneficieze de majorări în concordanță cu importanța activității prestate. În condițiile în care observăm că anumite categorii de salariați precum demnitarii, parlamentarii și funcționarii din aparatul central al Guvernului și al Președinției sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt prioritățile politicienilor?!“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE „Spiru Haret“.

         Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ, care poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar. Orice întârziere în asigurarea unei creșteri salariale substanțiale în sistemul educațional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate.
 
          
 
 
        
Departamentul Comunicare şi Imagine
Dragoş Neacşu
Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content