DESPRE DREPTURILE COLEGILOR CARE NU AU CASTIGAT IN INSTANTA CRESTERILE CU 34 %

    Urmare si a demersurilor noastre ,atat la nivel de federatie dar si in discutiile purtate cu parlamentari ,iată ,chiar dacă a venit cam tarziu, s-a votat legea  care prevede plata drepturilor salariale din perioada 1.102008-13.05.2011 pentru cei care nu au beneficiat de cresterile salariale de 34 % sau au beneficiat partial.
    Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele României.

în cazul puțin probabi în care fostul profesor Iohannis nu va promulga legea, aceasta se întoarce la Parlament pentru a fi rediscutată.

După promulgarea legii, aceasta este publicată în Monitorul Oficial al României. Doar în acel moment legea intră în vigoare

în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial al României, Guvernul va emite prin ordonanță de urgență normele de aplicare.


    Cei care au beneficiat, în anii din urmă, de plata acestor sume de bani, ca urmare a hotărârilor judecătorești obținute în urma proceselor câștigate de sindicate, nu vor mai putea beneficia de prevederile prezentei legi.

    Cei care mai au de primit diferențe salariale pentru perioadele 2008 – 2011 nu vor putea beneficia de prevederile acestei legi, aceștia urmând să își primească restul sumelor de bani restante conform calendarelor aflate în vigoare

primele tranșe se pot plăti începând cu anul 2017. Legea se aplică începând cu anul fiscal 2017.

    Drepturile bănești vor fi achitate eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la intrarea în vigoare a prezentei legi după cum urmează: în primul an 5% din valoarea diferențelor salariale; în al doilea an – 10%; în al treilea an – 25%; în al patrulea an – 25%, iar în al cincilea an – 35% .

Persoanele pensionate vor primi toate drepturile într-o singura tranșă

    Cei care se vor pensiona dupa intrarea in vigoare a legii vor primi sumele de bani tot până la plecarea din sistem

personalul didactic care se va pensiona după intrarea legii în vigoare va primi banii eșalonat, astfel încât până la data ieșirii la pensie, sumele să fie achitate.

în cazul în care beneficiarul sumelor de bani a decedat, urmașii acestuia vor beneficia de sumele de bani. Acestea vor fi acordate într-o singură tranșă.
Mă bucur că s-a facut un act de dreptate pentru multi colegi care ,din diverse motive, nu au beneficiat de aceste drepturi!
 
Cu stimă, F. Popa
Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content