Cadre didactice din Vâlcea, prezente la protestele de la Bucureşti

proteste profiPeste 50 de cadre didactice din judetul Vâlcea au participat, alături de alţi 13.000 de dascăli din întreaga ţară, la marşul de protest organizat, miercuri, în Bucureşti. Profesorii sunt nemulţumiţi de propunerea de creştere cu 5% a salariilor, înaintată de guvern, şi doresc o lege unitară a salarizării, pentru toţi angajaţii de la stat, chiar dacă creşterea lefurilor bugetarilor se va face etapizat. În cazul în care liderii sindicali nu vor fi primiţi la negocieri, ori acestea nu vor avea vreun rezultat, se va propune boicotarea examenelor de evaluare naţională, programate a avea loc începând din data de 27 iunie.

La Bucuresti, miercuri, în fata Palatului Victoria, a avut loc un marş de protest al angajaţilor din sistemul de învăţământ, nemulţumiţi de  propunerea guvernului de creştere cu 5% a salariilor, ce urmează a fi aprobată miercurea viitoare printr-o Ordonanţă de Urgenţă. „Din judeţul nostru au participat la protest circa 50 de persoane, care s-au deplasat la Bucureşti în acest scop cu un autocar. Nu au fost incidente, participantii şi-au făcut cunoscute doleanţele în mod civilizat. Vom vedea dacă zilele viitoare vor avea loc noi negocieri, sau dacă vom continua seria actiunilor de protest. În cazul în care nu vor fi purtate negocieri cu guvernul pe această temă, sau acestea vor eşua, iar Ordonanţa prin care se propune o majorare de 5% a lefurilor din învăţământ şi o rearanjare a salariilor din alte domenii va fi aprobată săptămâna viitoare, conform calendarului Guvernului, avem de gând să propunem boicotarea examenelor de evaluare natională a elevilor de clasa a VIII-a, examene care ar trebui să înceapă pe data de 27 iunie.  Personal voi merge în fiecare şcoală pentru a vorbi cu toţi colegii. Este singura cale prin care putem să-i sensibilizăm pe guvernanţi.”, ne-a declarat Florin Popa, presedintele SPIP Vâlcea.
Sindicaliştii din învăţământ au purtat mesaje precum „Lăsaţi educaţia educatorilor”, „Cu Iohannis credeam noi că o să scăpăm de nevoi” sau „Educaţia şi ţara şi-au pierdut răbdarea”.

Sursa : Monitorul de Valcea

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content