Popa_Florin.jpg

Monitorul de Valcea – Sindicatul Spiru Haret convoacă la “bară” primăriile rău platnice

Decontarea navetei sau mai bine spus lipsa decontării acesteia este o problemă veche în judeţul Vâlcea. Mai multe primării au fost date în judecată după ce au refuzat să plătească naveta cadrelor didactice. Astfel, mai multe cadre didactice din judeţul Vâlcea, care profesează în altă localitate, decât cea de domiciliu sunt nevoite să-şi asigure din buzunarul propriu, banii pentru plata transportului, deşi legal, decontarea navetei trebuie efectuată de autorităţile locale.

Primăriile şi consiliile locale din anumite localităţi vâlcene nu acordă profesorilor sumele necesare pentru transportul către localitatea unde îşi desfăşoară activitatea.Popa_Florin.jpg
Preşedintele Sindicatului Spiru Haret Vâlcea, Florin Popa spune că în momentul de faţă au fost date în judecată Primăria Brezoi şi Cernişoara, iar zilele următoare pregăteşte documentaţia pentru Primăria Berislăveşti. “Sunt primari care nu înţeleg ca Hotărârea de Guvern nr.569/2015, aprobată prin Lege nr.71/2015, obligă primăriile să deconteze aceste cheltuieli fără să existe alte prevederi de genul ”în limita fondurilor”. Normele prevăd obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale de a cuprinde în bugetul local sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei beneficiarilor din învăţământul preuniversitar de stat, din unităţile de învăţământ special şi din centrele de resurse şi asistenţă educaţională, care nu dispun de locuinţă în localitatea unde este situată unitatea de învăţământ la care au postul. Sumele destinate navetei se asigură din veniturile proprii ale bugetelor locale şi din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. De decontarea cheltuielilor de navetă beneficiază cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar, care nu deţin locuinţă în localitatea unde aceştia îşi au postul. Cheltuielile cu efectuarea navetei se decontează doar atunci când distanţa ce trebuie parcursă zilnic depăşeşte limita teritorială a localităţii în care se găseşte unitatea de învăţământ preuniversitar de stat.

Sursa: Monitorul de Valcea

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content