COMUNICAT -DEMERSURI SALVARE CLASE DE LICEU

Ca urmare a demersurilor făcute de domnul președinte Marius Ovidiu Nistor, ieri, 05 iunie 2019, la Consiliul Național Tripartit a participat în cadrul delegației CNSLR FRĂȚIA, din partea FSE „Spiru Haret“, și domnul vicepreședinte Florin Popa. Din partea Guvernului au participat prim- ministrul, doamna Viorica Dăncilă, ministrul muncii, domnul Marius Budăi, ministrul sănătății, doamna Sorina Pintea,  și ministrul finanțelor, domnul Eugen Teodorovici.

Tema principală a fost Legea dialogului social, care, la ora actuală, este în Parlament pentru modificări. Ședința a fost condusă de ministru Budai. Au fost puncte de vedere divergente între reprezentanții confederațiilor și cei ai patronatelor. Pe de o parte, reprezentanții patronatelor susțineau că legea este bună, iar sindicatele spuneau contrariul și au argumentat că trebuie schimbată. Sindicaliștii au arătat că legea a fost asumata în 2010 de Guvernul Boc doar cu consultarea patronatelor, lucru care nu este în regulă. În final, primul ministru a spus că va avea o discuție cu cele două părți doar pe aceasta temă, după ce se realizează un consens. Înainte ca primul ministru să plece, vicepreședintele FSE „SPIRU HARET“, domnul Florin Popa,  a ridicat și problema legată de rețeaua școlară, arătând că este inadmisibil ca aceasta să se modifice acum, după ce a început mișcarea de personal și etapele premergătoare admiterii în liceu. A arătat că aceste modificări vor genera o serie de probleme în sistem, existând riscul ca mulți elevi să rămână neșcolarizați și mai multe cadre didactice să fie disponibilizate. La plecare, doamna prim-ministru a promis ca va discuta cu ministrul educației și că va stabili o întâlnire cu reprezentanții celor doua federații din învățământul preuniversitar.

După Consiliul Național Tripartit, la Ministerul Educației Naționale a mai avut loc o întâlnire pe tema cifrelor de școlarizare, unde s-au mai rezolvat unele probleme punctuale. La această întâlnire, FSE „SPIRU HARET“ a fost reprezentată tot de domnul vicepreședinte Florin Popa.

Biroul de presa SPIP Valcea

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content