Decontarea navetei profesorilor, la alegere pentru unele primării

 

Există primari la nivel de județ pentru care decontarea navetei cadrelor didactice este văzută ca o alegere sau un fel de ruletă. Partea proastă pentru acei edili este aceea că sindicaliștii din învățământ au intentat procese pentru recuperarea banilor pe transport și, până-n prezent, au avut doar câștig de cauză. În Berislăvești, potrivit declarației președintelui Spip Vâlcea, Florin Popa, procesul a fost câștigat pe anul școlar 2016-2017, iar de atunci niciun profesor nu a mai văzut un leu. Și, din această toamnă, se va deschide un nou proces cu autoritățile publice locale din Berislăvești.
În aceeași situație sunt și primăriile din Fărtățești, Cernișoara și Lăcusteni. Potrivit liderului sindicaliștilor din educația vâlceană, la Diculești, spre exemplu, naveta  cadrelor didactice nu a fost niciodată decontată.
În ceea ce privește localitatea Dănicei, din declarația sindicalistului Florin Popa reiese că autoritățile au decis să nu mai deconteze transportul.
Reprezentanții Sindicatului Personalului din Învățământul Preuniversitar Vâlcea sunt deciși să facă-n instanță noi acțiuni, iar de data aceasta vor cere și cheltuieli de judecată, respectiv minim 3.000 lei. Reamintim încă o dată că, pe acest subiect, sindicaliștii nu au pierdut niciun proces.

 

Spread the love

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Skip to content